Ympäristöä
kunnioittaen
Ekokampaajasi Outi Laaksonen ja Johanna Fagerström

Outi Laaksonen

Olen toiminut parturi-kampaajana vuodesta 1998, vuokratuoliyrittäjänä 2001 alkaen. Ekologisuus ei ole aina ollut elämäntapa, vaan siitä tuli sellainen monen mutkan kautta.

Hyvin pian valmistumiseni jälkeen allergisoiduin liikkeessämme käytettäville kemikaaleille (toluene - 2.5 - diamiinille ja ammoniakki salpasi hengityksen) ja sairastuin astmaan. Olin joutua lopettamaan ennen kun pääsin kunnolla alkuunkaan.

Onnea oli kuitenkin matkassa kun kollegan tavatessani hän tarjosi äitiyslomatuuraajan paikkaa liikkeestään, jossa ei käytetty ammoniakkia lainkaan. Hänen liiketoimintansa kautta tutustuin tarkemmin siihen, mitä kaikkea tuotteet sisältävätkään. Yllätyin suuresti valtavasta allergioiden määrästä ja pyrin parhaani mukaan opettelemaan sanahirviöitä, joita pullojen kyljistä sai lukea asiakkaiden tiedoksi.

Parin vuoden perehdytyksen jälkeen vointini parani ja astmalääkkeet vähennetty minimiin/tarvittaessa. Jossain vaiheessa minusta tuli äiti, ja töihin palasin takaisin äitini liikkeeseen. Tällä kertaa ammoniakittomasti.

Toisen raskauden aikana sairastuin vakavasti keuhkokuumeeseen. Olin kauan poissa töistä, sairaalaankin jouduin. Se oli viimeinen säikäytys, ja kiinnostus kaikkeen kosmetiikkaan ja ruokaan ja niiden sisältöihin vain kasvoi. Löysin netistä Kemikaalicoctail -blogin! Se oli elämäni käännekohta. Ruoka muuttui purkki ja kippo toisensa jälkeen luomummaksi ja kaupassa käynti kesti ikuisuuden aineosaluetteloita tutkien. Blogin kautta törmäsin ensi kertaa käsitteeseen ekokampaaja. Otin asiasta selvää, ja löysinkin koulutuksen, mikä maksoi juuri sen verran, että kahden pienen lapsen, juuri velkaa ottaneen äidin oli täysin mahdoton ajatus lähteä helsinkiin opiskelemaan kyseistä alaa. Itseopiskelu jatkui siis kotona... Ja työpaikalla... kunnes n. 6kk lueskelun ja kauhistelun jälkeen törmäsin koulutukseen jälleen, ja tällä kertaa se oli täysin ilmainen!

Unelmani toteutui, ja valmistuin ekokampaajaksi helsingistä Fortbildningscentrum Practikumista vuonna 2012.

Nyt toteutin jälleen yhden unelmistani, ja perustin oma ekologisia hiustenhoitopalveluita tarjoavan yrityksen keskeiselle paikalle Vaasan keskustaan. Idyllinen, tunnelmallinen... IHANA Setterbergin helmi tarjoaa siihen kotoisat puitteet!

Toivon jokaikisen löytävän oman juttunsa ekologisemmasta tavasta hoitaa itseään, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Ja Minä olen juuri sitä varten, että autan kaikin keinoin jokaista omalla polullaan! Siten me yhdessä olemme itsellemme armeliaampia, emmekä kuormita kehoamme turhaan. Ja erityisesti kunnioitamme myös ympäristöämme, sitä ainutta kotiamme missä elämme.
Outi Laaksonen, Ekokampaamo MIELI

 

Videohaastattelut

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät,
Kuukauden Yrittäjä 11/2015

Vaasa TV, Sarin vieraana.
Ekokampaaja ammattina

Maininnat mediassa 

Maggie's Bohemian Ideals -blogi 
26.9.2012

Fiilis-messujen blogi
22.2.2016

 

Suomen koulutetut ekokampaajat ry

farfallabohoLess is MoreBeauty GardenEkopharmalacordierlogo famo ohm 

Raastuvankatu 32
65100 Vaasa
SOITA
040 4164258
AVOINNA
Ma-Pe 9-16
Illat ja lauantait
sopimuksen mukaan